Hydroscand ökar kapacitet i automatiserat lager

På bilden fr.v. Pontus Nygren, VD Hydroscand Sverige och Danmark, tillsammans med Johan Ekelöf, Logistikchef Hydroscand Sverige och Danmark. Foto: Hydroscand På bilden fr.v. Pontus Nygren, VD Hydroscand Sverige och Danmark, tillsammans med Johan Ekelöf, Logistikchef Hydroscand Sverige och Danmark. Foto: Hydroscand

Hydroscand som är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien utökar kapaciteten i sin centrallager i Stockholm. Lagret är ett automatiserat autostore-lager där order plockas med hjälp av robotar. Nu gör Hydroscand ytterligare en satsning i systemet för att öka kapaciteten i takt med att bolagets försäljningen via e-handeln ökar, berättar Hydroscand i en kommuniké.
– För att framtidssäkra leveranserna till Hydroscands e-handelskunder och till alla våra butiker, har vi nu investerat i en ytterligare utbyggnad av robotlagret i form av en ny port för in- och utleveranser, säger Johan Ekelöf, logistikchef på Hydroscand.


– Vi har idag cirka 11 000 produkter i vårt automatiserade lager. 60 procent av allt som levereras ut till våra kunder och butiker plockas med hjälp av våra robotar – vilket har inneburit en stor kvalitets- och kapacitetsvinst.
– Det har varit en förutsättning för att kunna hantera vår expansion och den ökade efterfrågan med befintlig personal och lageryta. Nu är det dock dags att ta nästa steg för att framtidssäkra kapaciteten i takt med att även ehandeln växer.
I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket Slangexpress. Hydroscand har ca 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-06-07 12:03:18

Basic information about Automation Magazine