Mitsubishi Electric och Sick lanserar en gemensam lösning

En lösning som förenklar och påskyndar installationen av visionapplikationer har utvecklats inom den nya ”e-F @ ctory Alliance-partnernsamarbete” mellan Sick och Mitsubishi Electric. En lösning som förenklar och påskyndar installationen av visionapplikationer har utvecklats inom den nya ”e-F @ ctory Alliance-partnernsamarbete” mellan Sick och Mitsubishi Electric.

Enkel integration av Sick vision-teknik med Mitsubishi Electric utrustning i en gemensam lösning för enkel integration av synteknik finns nu tillgänglig. Maskintillverkare, systemintegratörer och slutanvändare kan nu snabbt tillgå inspektions-, validerings-, positionsdetekterings- och kvalitetskontrollapplikationer byggda kring Sicks-kameror och utrustning från Mitsubishi Electric, rapporterar Mitsubishi.
Lösningen har utvecklats för applikationer inom ett antal olika branscher, som fordonsindustrin, livsmedel och drycker, bioproduktion, maskinbyggnad och OEM.

Den kombinerar en Sicks visionkamera med färdiga och testade funktionsmoduler för Mitsubishi Electric GX Works PLC-programmeringsmiljö. Detta gör det enkelt att konfigurera visionapplikationer på Mitsubishi Electric PLC:er.
Båda företagen är övertygade om att visionlösningar ger viktig information som förbättrar en mängd olika automatiseringsprocesser. Lösningen passar bra inom Industry 4.0 tänkande och är därför en viktig del av den digitala transformationen som pågår inom industrin.
Sick och Mitsubishi Electric har arbetat nära i flera år. Nu tar de samarbetet till nästa nivå när Sick ansluter sig till konceptet ”e-F @ ctory Alliance”.
Samarbetet mellan företagen har lett till en nyutvecklad lösning som gör det enklare för användare att bädda in visiontekniken i applikationer inom tillverkning och förpackningar.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-12-08 09:04:23