Kamic köper automationsaktör i Norge

Kamic Group ser efterfrågeökning på produkter och system för elkraft i Norge. FOTO: MOSS AUTOMATION Kamic Group ser efterfrågeökning på produkter och system för elkraft i Norge. FOTO: MOSS AUTOMATION

Kamic Group växer i Norge inom kapslad elteknik genom ­ förvärv av Moss Automation, en helhetsleverantör av ställverk och elcentraler Kamic Group har köpt samtliga aktier. Säljare är ett ägarkollektiv bestående av bolagens grundare, flertalet av ägarna är aktiva på nyckelpositioner i bolaget.
Moss Automation projekterar, bygger och monterar kompletta ställverk, fördelningscentraler och apparatskåp, och erbjuder även om- och tillbyggnadstjänster samt service och inspektion av befintliga anläggningar. Bolaget bildades 2004 och verksamheten bedrivs från Moss, cirka 60 km söder om Oslo.

Moss har en särskilt stark ställning inom det maritima segmentet där slutkunderna ofta är större rederier. Bolaget har 25 anställda och omsätter 55 miljoner kronor per år.
– Moss Automation är vårt tredje förvärv inom kapslad elteknik i Oslo-regionen på lite drygt ett år. Först Eltavler i Mjøndalen, därefter Langsjøen Elektro i Kolbotn och nu Moss Automation. Vi ser en efterfrågeutvecklingen av produkter och system för elkraft som klart positiv och i Norge har vi kommit i kontakt med välskötta bolag med professionella medarbetare. Det känns riktigt att satsa vidare inom det här området, gärna i Oslo-regionen men lika gärna i andra delar av Norden, säger Fredrik Celsing, koncernchef för Kamic.
Den tidigare delägaren och verkställande direktören för Moss Automation, Tor Horpestad, kommer fortsätta att leda bolaget som framöver blir en del av Kamic Groups affärsområde Installation.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-12-10 09:00:33

Basic information about Automation Magazine