L

Leverans av första industriella projektet för Woodroll

 

Höganäs och Cortus Energy har ingått ett avtal om leverans av 6 MWs modulär Woodrollanläggningar. Syftet är att syntesgas skall ersätta naturgas på Höganäs. Leveransen har kommit i en ny fas, rapporterar Cortus Energy i en kommuniké. Leveransen av processutrustningen med lång leveranstid slutfördes och monteringen har påbörjats hos underleverantören, Swedish Modules Emtunga, i Västergötland.


Utrustningen monteras in i de olika modulerna tillsammans med rör, el och automation. Denna del av arbetet kommer att ske under resterande månader 2017. Parallellt med detta jobbar processteamet med detaljprojektering. Projektet är i stort sett i fas med tidsplanen vilket innebär att uppstart av anläggningen planeras ske under april 2018. Efterföljande tester inom projekt Probiostål utförs under resterande del av 2018 innan anläggningen 2019 övergår till kommersiell drift.
Samarbetet mellan Höganäs och Cortus Energy bedrivs ännu inom ramen för Probiostål, ett projekt finansierat av bland andra Jernkontoret via Energimyndigheten.

Dagmar Zitkova Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Publicerad Montag, 13. November 2017 10:06

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Sök i nyheter