L

Mätsystem för vindkraftverk

MHI Vestas Offshore Wind som levererar vindkraft är ett joint venture-bolag som bildats av moderbolagen Vestas Wind Systems (Vestas) och Mitsubishi Heavy Industries (MHI ).
Foto: MHI Vestas Offshore Wind

SPM instrument har utvecklat ett mätsystem, Intellinova Parallel MB med SPM HD för V164. Nu har vindkraftverksleverantören MHI Vestas Offshore Wind beslutat att installera mätsystemet i sitt största vindkraftverk, V164 - 8MW.


Syftet är att kunna leverera konditionsdata till det övergripande underhållssystemet på denna vindturbin, rapporterar SPM.
Har testats
– Mätsystemet, har testats och utvärderats under en längre period på en V164-prototyp i Østerild i Danmark, säger Tomas Årman, försäljningschef för Sverige och Danmark. Det är ett högpresterande onlinesystem som är mycket väl lämpat för att hantera de speciella driftsförhållanden som råder i vindturbiner, med bland annat mycket låga varvtal.
– Systemet består av fyra parallellmätande spm HD-kanaler och tre stötpulsgivare av modell 44000 som kopplas in i mätsystemet för att övervaka turbinens två huvudlager samt ingående lager i planetväxellådan.
Godkända system
– För att kunna ingå försäkringsavtal gällande vindkraftverk, kräver ledande försäkringsbolag ofta installation av godkända eller certifierade system för tillståndskontroll.
Onlinesystemet Intellinova med stötpulsteknologin SPM HD är godkänt för tillståndskontroll på vindturbiner av det tyska försäkringsbolaget Allianz, uppger SPM.
De första kommersiella enheterna av vindturbinen V164-8MW installerades redan år 2016 vid vindkraftsparken Burbo Bank Extension i Liverpool Bay på den engelska västkusten samt vid Måde i närheten av Esbjerg, Danmark. Vid Burbo Bank Extension har totalt trettiotvå V164-8MW turbiner installerats.

Dagmar Zitkova Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Publicerad Donnerstag, 21. September 2017 13:46

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Sök i nyheter