L

Billerudkorsnäs har valt Krohne Inor som leverantör vid storinvesteringen. Instrumentfirman Inor Process, ett helägt dotterbolag i Krohnekoncernen, ska leverera processinstrument för Billerudkorsnäs stora investering på Gruvöns bruk, rapporterar Billerudkornäs.


Ordern är ett ramavtal med över 750 processinstrument som omfattar tryckgivare, temperaturgivare och signalomvandlare.
– Under hösten 2016 kompletterade vi vår temperaturportfölj med nya tryckgivare och tillbehör. Nu ser vi fram emot ett långt och bra samarbete med Billerudkorsnäs, säger Benny Björkander, vd på Krohne Inor.
 Företaget har sitt huvudkontor och fabrik i Malmö.
– Krohnekoncernen har utvecklat och tillverkat utrustning för temperaturmätning i mer än 75 år. Ordern till Billerudkorsnäs innebär att vi kommer att leverera instrument till en av världens största kartongmaskiner säger Benny Björkander.Anläggningen Gruvöns bruk har ca 850 anställda  och tillverkar kraftpapper, säckpapper, wellråvaror, vätskekartong, cupstock och avsalumassa. Den nya investeringen består av en 350 meter lång kartongmaskin.
 Med en kapacitet om  550 000 ton kartong årligen blir maskinen en av de största i världen i sitt slag. Totalt kommer Billerudkorsnäs att investera 5,7 miljarder i den nya maskinen som beräknas vara i drift under första kvartalet 2019.

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Aktuellt nummer