L
dhl Supply Chain har testat ett komplett program för orderplockning. Testerna gjordes på marknaden över hela USA, i Mellaneuropa och i Storbritannien inom flera olika branscher.

DHL Supply Chain, ett företag som är specialiserat på logistik inom koncernen Deutsche Post dhl Group, har avslutat ett globalt pilotprojekt med orderplockning med hjälp av smarta glas-ögon, rapporterar dhl i en kommuniké. Därför har de kunnat utöka sitt arbetssätt, så kallat ”Vision Picking”, på flera av sina lager runt om i världen.


Med hjälp av de smarta glasögonen får plockaren instruktioner för orderplockningen. Den består bland annat av en anvisning om var på lagret objekten finns, samt vart i vagnen de bör placeras.
Plockarna får händerna fria från onödiga papper och dokument och kan arbeta både mer bekvämt och effektivt. De internationella försöken som dhl har genomfört visar att en genomsnittlig produkteffektivisering på 15 procent är möjlig att uppnå. Man åstadkommer dessutom högre precision på de plockade ordrarna, uppger DHL.
En annan fördel är att  lösningen har halverat tiden för introduktion och upplärning av ny personal.

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Aktuellt nummer