L

 

Siemens i Finland har hjälpt Seinäjoki Tekniska Högskola att skapa den ”Digitala fabriken” ( Se AMK Digital Factory), där finska företag ska få möjlighet att utforska olika aspekter av digitaliseringen och de möjligheter som digitalisering ger, rapporterar Seinäjoki Universitet.


Tillgänglig
Fabriken utvecklades i samarbete med Siemens plm Softwares partner, Ideal plm, genom att använda de senaste automationsteknologierna och PLM-lösningarna.
Syftet är att göra industriellt internet och digitaliseringslösningarna tillgängliga för studenter redan under utbildningen.
För att utvärdera konceptet och utveckla det nya initiativet pågår ett samarbete med mer än tio österbottniska företag som kontinuerligt erbjuder viktig information om sina processer och krav på en välfungerande teknisk lösning.
Produktionen
Effektiviteten, flexibiliteten och smidigheten i produktutvecklingen och produktionsprocessen är viktiga faktorer i industrin som utsätts för hård konkurrens från lågkostnadsländer.
Industrin behöver snabbt skapa nya, innovativa produkter och producera dem kostnadseffektivt för att lyckas i en global miljö.
Binder ihop
– Siemens är den enda leverantören på marknaden som binder ihop digitaliseringen från produktutveckling till produktion. Det ger oss en helhetslösning för automation, säger Hannu Reinilä som är ansvarig för utbildningen i automationsteknik och informationsteknologi vid Seinäjoki University of Applied Sciences i Finland.

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Aktuellt nummer