MRP 8081 vinkel- givare i modulformat

Heidenhain lanserar MRP 8000, en vinkelgivare som kombinerar många viktiga funktioner som krävs för roterande axlar med krav på hög precision inom mätteknik och elektronikindustrin i en standardprodukt.
MRP 8081 vinkelgivare i modulform kommer att läggas till i MRP 8000-serien som en variant för att uppfylla exceptionellt höga krav på noggrannhet och stabilitet. Jämfört med de redan tillgängliga MRP 8080 vinkelgivarmodulerna kännetecknas MRP 8081 av ett andra skanningshuvud och en kompensationsdatafil som levereras till kunden på ett USB-minne som medföljer produkten.

Kompensationsdata gör det möjligt för kunden att uppnå en systemnoggrannhet på ± 0,40. Dessutom ökar det andra skanningshuvudet produktens stabilitet avsevärt. Den specificerade systemnoggrannheten kan sålunda uppnås även vid höga lutningsbelastningar, vibrationer eller där termiska fluktuationer uppstår.
MRP 8081 produkterna har utformats särskilt för användning i metrologiska applikationer, men användning inom elektronik- och halvledarindustrin är också tänkbar.
Detta är några av de kända applikationerna: Optisk metrologi (goniometer, autokollimator), koordinatmätmaskiner, CT-mätmaskiner, maskiner för yt- och konturmätning, alla typer av applikationer för laserspårare och scanner, Inspektion av wafers, Wafer-skanners.
Heidenhain Scandinavia

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-07-16 15:22:24