Slimmad deltarobot från Kuka

kr Delta är snabb. I sina snabbaste moment kommer den ner i en cykeltid på en halv sekund så den hinner med flera uppgifter samtidigt. Upp till tio robotar går att sätta samman i en enhet som arbetar ihop.  Foto: Kuka kr Delta är snabb. I sina snabbaste moment kommer den ner i en cykeltid på en halv sekund så den hinner med flera uppgifter samtidigt. Upp till tio robotar går att sätta samman i en enhet som arbetar ihop. Foto: Kuka

Kukas nya robotserie KR Delta som började säljas nu i april, lever bland annat upp till både amerikanska fda:s och eu:s standarder för livsmedelshantering, rapporterar Kuka. Robotserien KR Delta är utformad med tanke på miljöer där det ställs mycket höga krav på hygien. Exempelvis livsmedels-, förpacknings- och läkemedelsindustrin eller de delar av elektronikhantering som har extrema krav på renhet. – Det är en mångsidig pick och place-robot, skräddarsydd för hygieniskt känsliga miljöer. Den är helt i rostfritt, lätt att rengöra och kräver minimalt med underhåll så man maximerar drifttiden, säger Micael Amandusson, channel manager på Kuka Nordic.


Kapslingsklassen är på IP 67, men axel 4 där gripverktyget är placerat har kapslingsklassen IP 69k ­ vilket tillåter rengöring under högt tryck, hög temperatur och innebär motståndskraft mot kemikalier. När det gäller omgivningstemperatur kan den arbeta i miljöer från noll upp till 45 grader.
– Ner till fem plusgrader brukar annars vara standard bland de flesta av våra konkurrenter. Men de där extra fem graderna till noll gör stor skillnad när man arbetar med livsmedel, säger Micael Amandusson.
KR Delta klarar högtryckstvätt upp till 100 kPa, har renrumscertifiering enligt ISO 14664 klass 3, tål alkaliska och sura rengöringsmedel, växlarna är inkapslade och kullederna självsmörjande.
Kuka Nordic

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-07-14 15:16:53