L

Små automationskomponenter höjer effektiviteten för systemet

– Vi har tagit fram flera nya produkter inom viktiga framtidsområden så som trådlösa system och servosystem med priser som utmanar pneumatiken, säger vd för smc Automation i Sverige, Torbjörn Lundberg (t.v.). På bilden tillsammans  med Jimmy Nilsson, ny marknadschef på SMC Automation, sedan den 1 oktober. Foto: Dagmar Zitkova – Vi har tagit fram flera nya produkter inom viktiga framtidsområden så som trådlösa system och servosystem med priser som utmanar pneumatiken, säger vd för smc Automation i Sverige, Torbjörn Lundberg (t.v.). På bilden tillsammans med Jimmy Nilsson, ny marknadschef på SMC Automation, sedan den 1 oktober. Foto: Dagmar Zitkova

Japanska SMC, som tillverkar och säljer pneumatiska komponenter för industriautomation har nyligen lanserat sin nya trådlösa EX600-W, SI-enhet. Enheten har decentraliserat och trådlöst seriellt överföringssystem för ingångar och utgångar. Kompatibla protokoll är Ethernet/IPTM, Profinet och 127 slavar per mästare.

Den har upp till 1 280 ingångar och 1 280 utgångar. Tillämplig är ventilserie: ny SY, VQC, S0700, SV IP67-kapslingskompatibel.

Bland nyheterna från SMC finns även en 7-års garanti för ett urval av produkterna, vilket är unikt inom branschen, och energisparlösningar som kan sänka energiförbrukningen med 50 procent i samband med tryckluftsanvändning. Det gör det mycket lättare att leva upp till de nya tuffare kraven på energispar som nu gäller för svensk industri.Det är maskinsäkerhetslösningar som gör det möjligt att leva upp till maskinsäkerhetsdirektivet.
SMC Automation

E-mail:
Publicerad 2019-03-03 12:53:50

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Aktuellt nummer