L

Automationsjobb

Events Calendar

Ilme Nordic AB

ILME (348x198) 

ILME är en väletablerad italiensk industrikoncern. Bolaget startade 1938 och har snart 50 års erfarenhet av innovativa tekniska lösningar av elektrisk utrustning för industriella ändamål, framför allt mångpoliga kontaktdon för automation. Det övergripande målet är att erbjuda högkvalitativa produkter och att ge den bästa servicen. ILME har en stark närvaro i Europa med egna dotterbolag i Sverige, Frankrike, Tyskland och Storbritannien samt i Japan och Kina. Bolaget finns dessutom representerat genom distributörer i stora delar av världen. ILME:s produktportfölj består av industriella kontaktdon för överföring av kraft, signal, kommunikation och pneumatik för automation, maskiner, livsmedel, tåg, vindkraft, sjöfart, robot och ljud & ljus. ILME:s huvudkontor för den nordiska marknaden finns i Löddeköpinge. 

 

Försäljningsingenjör   

Med placering i Stockholm

 

Arbetsuppgifter
Som försäljningsingenjör på ILME kommer du bli företagets representant i Mälardalen. Ditt huvudsakliga ansvar blir försäljning och marknadsföring av företagets egna produkter. Du kommer att lägga en stor del av tiden på att skapa kontakter och bygga relationer med potentiella kunder av kontaktdon inom den industriella sektorn. Tiden ute hos kunder ägnas åt att diskutera tekniska lösningar i syfte att lösa kunders problem inom kraft, kommunikation, signal och pneumatik. Du kommer också att stötta distributörer och större kunder med produkt-, sortiment- och applikationsfrågor. När du inte är ute på fältet ägnas tiden åt kundsupport och förberedelser för kundmöten och mässor. Du rapporterar till VD och har försäljningskollegor i Göteborg och Skåne. Tjänsten är baserad på kontorshotell och resor förkommer frekvent, mestadels över dagen, till kunder i regionen men emellanåt kan även resor till Norrland och Finland förekomma. Övernattningar förekommer i samband med  mässor, besök på huvudkontoret eller vid långväga kundbesök.

 

Kvalifikationer
Du har en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå inom el, elektronik eller automation samt några års erfarenhet av teknisk försäljning i en uppsökande verksamhet. Säljprocessen är ofta lång och framgång nås genom tekniskt kunnande, kunskaper om egna sortimentet och genom en vilja att förstå och lösa kunders problem och att påvisa värdet av föreslagen lösning. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska och meriterande är kunskaper i finska. Körkort är ett krav för tjänsten.


 

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att du är en kontaktskapande, självständig och framåt person med god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt ett passionerat intresse för teknik. Du är öppen och nyfiken samtidigt som du är trygg och stabil i dig själv. Detta skapar förtroende och genom din tekniska kompetens samt en god förmåga att lyssna och ställa rätt frågor når du framgång i affärer. Du har en genuin drivkraft i att vilja hjälpa kunder att hitta rätt lösning men kan samtidigt lyfta blicken från tekniska diskussioner och även föra dig kommersiellt. Ditt arbetssätt kännetecknas av proaktivitet och du ser vilka aktiviteter som behöver göras i vardagen och förstår vikten av att vårda relationer och följa upp spår från tidigare marknadsaktiviteter. En förutsättning är att trivas med chefen på distans och att utgå från kontorshotell. 

 

Vi erbjuder
Tjänsten som försäljningsingenjör innebär en spännande möjlighet att få vara med på ILME:s fortsatta resa i Norden som en intressant utmanare på marknaden för kontaktdon. Du får en nyckelroll iföretagets fortsatta etablering på den nordiska marknaden och kommer bidra till att utveckla befintliga kunder och skapa nya relationer. ILME är ett välmående familjeägt bolag vars företagskultur kännetecknas av: långsiktighet, ansvar, samarbete, ödmjukhet och uthållighet. Företaget är ekonomiskt mycket stabilt och återinvesterar vinsterna i verksamheten. Som försäljningsingenjör får du en gedigen produktutbildning både i Italien och i Sverige. Du kommer bli starkt delaktig i att bygga ILME Nordic och du har goda möjligheter att påverka och vara delaktig i beslutsfattandet samt att styra över ditt eget arbete. 

 

Information och ansökan

För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: med rubriken ”Försäljningsingenjör - ILME”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. 

Välkommen med din ansök
an!

 

Tid Monday 20 February 2017
Location  Stockholm
Webbadress

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Aktuellt nummer