L
Dagmar Zitkova

Dagmar Zitkova

Write on måndag, 20 november 2017

Läs hela tidningen genom att skaffa din egen prenumeration. Klicka här

Innehall 10an 2017 hemsidan

Nummer 11 kommer ut den 14 december.

Spara

Write on tisdag, 21 november 2017

Svensk-danskt fjärrvärmeprojekt fick 30 miljoner kronor från EU-forskningen. Det svensk-danska fjärrvärmeprojektet, Cool District Heating som genomförs i samarbete mellan bland andra Kraftringen, Lunds Universitet och Høje Tåstrup Fjernvarme har nyligen beviljats 30 miljoner kronor i forskningsanslag från eu-kommisionen, meddelar Kraftringen.

Write on tisdag, 14 november 2017

Omron öppnar ett nytt Nordic Automation Center (nac) i Malmö, rapporterar Omron. Det nya centret utgör en del av företagets nya ”i-Automationstrategi” för hela den nordiska regionen. Centret innehåller bland annat ett nordiskt robottestcenter.  Man vill utöka stöd till kunder som jobbar med robotar och automation, uppger företaget.

Write on torsdag, 09 november 2017

Det är viktigt att allt fler i Sverige utvecklar innovativa tekniska lösningar. Sverige är ett föregångsland när det gäller satsningar på teknisk utveckling och innovationer. Det finns flera sätt att främja den inhemska in-novationsandan.
Embedded Award
Swedish Embedded Award är ett bra sätt att belöna de satsningar som görs eftersom det skapar goda förebilder, både när det gäller etablerade teknikföretag som har utveckling av nya lösningar som en del av sin verksamhet och studenter som utgör den kommande generationen av tekniker och innovatörer.

Write on fredag, 03 november 2017

 

Rockwell Automation har nyligen släppt ut en ny upplaga av sin bok om maskinsäkerhet, ”Machinery Safebook 5”, rapporterar Rockwell Automation.
Rockwell hoppas på att även denna upplaga av boken kommer, att fungera som en referens för maskinsäkerhetslösningar.

Write on onsdag, 15 november 2017

Göteborgs Tekniska College har skapat en fabrik i miniformat på Lindholmen i Göteborg. Det är ett samarbetsprojekt som heter "Smarta fabriker" och syftet är att belysa digitaliseringens möjligheter och öka ungdomars intresse för teknik. Dessutom vill man hjälpa industrin att höja sin kompetens.

Write on torsdag, 16 november 2017

 

Ahlsell förvärvar norsk leverantör inom tillfälliga elinstallationer, Lenson Elektro med en årlig omsättning om cirka 22,4 miljoner kronor. Lenson Elektro levererar produkter som el, belysning och klimat. Företaget ligger i Trondheim och har fem anställda. Lensons primära marknad är Norges centrala regioner.

Write on måndag, 13 november 2017

 

Höganäs och Cortus Energy har ingått ett avtal om leverans av 6 MWs modulär Woodrollanläggningar. Syftet är att syntesgas skall ersätta naturgas på Höganäs. Leveransen har kommit i en ny fas, rapporterar Cortus Energy i en kommuniké. Leveransen av processutrustningen med lång leveranstid slutfördes och monteringen har påbörjats hos underleverantören, Swedish Modules Emtunga, i Västergötland.

Write on torsdag, 02 november 2017

Den finländska energispecialisten veo har slutit avtal med Skellefteå Kraft gällande förnyelse av el- och automationsutrustningen för Rebnis vattenkraftverk, rapporterar veo i en kommuniké.
Moderniseringsprojektet för Rebnis vattenkraftverk inleds hösten 2017 och enligt planen ska den överlämnas till beställaren hösten 2018.

Write on tisdag, 31 oktober 2017

 

Empower har sålt analystjänsten Emsight till Stora Ensos pappersbruk i finska Anjala, rapporterar Empower. Syftet är att utnyttja brukets produktionsdata för att förebygga produktionsstörningar.
– På Anjala samlar givarna dagligen in data från tusentals mätpunkter. Vi har redan samlat in mycket data och funderat på hur vi kan utnyttja dem på bästa sätt, säger Kaisa Suutari, projektledare med ansvar för ny teknik vid pappersbruket i Anjala.

Sök i nyheter