Dag Toijer

Dag Toijer

Write on tisdag, 08 augusti 2017

 

Datalogics direktavkännande fotocell S65 klarar avstånd upp till 5 m med bakgrundsavbländning. S65 är kompakt och har två separata utgångar för exempelvis min- och maxavstånd.
OEM Automatic

Write on fredag, 11 augusti 2017

 

Den uppgraderade versionen av surfplattan Algiz 10x Tablet har en ljusstark, 10,1 tums skärm som kan användas utomhus. Pekskärmen kan skötas med både handskar och användas i regn.  Datorn har ett arbetsminne på 4 Gbyte och flera anslutningsmöjligheter inklusive wlan, Bluetooth, usb och rs 232. Algiz 10x är ip 65-klassad och uppfyller militärstandarden Mil-std-810g för skydd mot damm, vatten, vibrationer, fall och extrema temperaturer.
Handheld

Write on tisdag, 15 augusti 2017

Igus har utvecklat en kabel för rörliga tillämpningar som varnar för kommande avbrott innan de inträffat. Om vissa parametrar överskrids varnar kabeln för att den måste bytas ut inom de närmaste fyra veckorna.

Write on tisdag, 01 augusti 2017

Optimised Motion Series, OMS, är en serie produkter som kan kombineras till ett elektriskt hanteringssystem med två, tre eller fyra axlar. Serien har nu utökats med tre nya produkter. EPCO är en elektrisk cylinder med styrning, som finns i storlekarna 16; 25 och 40 och slaglängder upp till 400 mm. Maximal hastighet är 500 mm/s. ermo är ett elektriskt vriddon för hanterings- och pick-and-placeuppgifter. Maximal vinkelhastighet är 600°/s, vridmoment är 5 Nm och repeternoggrannheten mellan ±0,05 och ±0,1°. elgr slutligen är en linjärenhet med remdrift för matningskrafter upp till 35 kg.

Write on onsdag, 26 juli 2017

 

Carlo Gavazzis robusta fotoceller har en kapsling av rostfritt stål och högt klassade plastmaterial. På så vis uppnår de täthetsklass IP 69 och klarar högtryckstvätt liksom aggressiva rengörings- och desinfektionsmedel. Därmed kan de användas i livsmedelsindustri och jordbruk.
Carlo Gavazzi

Write on fredag, 14 juli 2017

Industridatorn C6015 har måtten 82×82×40 mm, vilket är en tredjedel av det som tidigare var Beckhoffs minsta dator för apparatskåp. Den är dessutom 25 procent billigare. C6015 är utrustad med en processor som har upp till fyra kärnor. Datorn är passivt kyld men kan arbeta i temperaturer på +55 °C. Den robusta kapslingen är tillverkad i aluminium–zink och datorn tål stötar och vibrationer. I standardutförande är operativsystemet Windows Embedded Compact 7, men som tillval finns Windows 7 och Windows 10.

Write on onsdag, 09 augusti 2017

Under våren utspelades ett ordkrig mellan amerikanska myndigheter och den multinationella datorjätten Apple. I det uppmärksammade fallet beordrades Apple av den amerikanska federala utredningsbyrån FBI att utveckla en så kallad bakdörr för att låsa upp en I-Phone som tillhörde Rizwan Farook, den avlidna förövaren av terrordådet i San Bernardino i Kalifornien i december förra året.
Apple vägrade dock att hjälpa fbi, då det skulle innebära att Apple var tvunget att kringgå säkerhetsåtgärderna i sin egen produkt för att låsa upp mobilen. Flera andra IT- och datorleverantörer slöt upp på Apples sida och hävdade att om regeringar skulle kunna beordra leverantörer att kringgå sina säkerhetssystem, så skulle det innebära allvarliga kränkningar av den personliga integriteten för övriga användare världen runt.

Write on fredag, 04 augusti 2017

Skövdefabriken bygger om och bygger nytt för att öka produktionen.

Volvo Cars tillverkar idag en halv miljon personbilar per år. Om tre år ska antalet ha ökat till 800 000. Alla dessa bilar ska ha motorer och tre fjärdelar av dessa ska tillverkas vid motorfabriken i Skövde. Det betyder att kapaciteten vid Skövdefabriken behöver öka. Dessutom har Volvo tagit fram en helt ny serie motorer. Både bensinmotorer och dieselmotorer kommer att finnas i flera varianter som alla tillverkas blandat i samma produktionslinjer. Viss produktion kommer också att ”insoursas” efter att tidigare ha utförts av underleverantörer.

Write on måndag, 31 juli 2017

Elobaus ägare Michael Hetzer tänker inte flytta tillverkningen från Tyskland.

För en svensk företagsledare ser Elobau ut som typexemplet för en fabrik som skulle flytta produktionen till ett låglöneland. Största delen av det som produceras går på export och tillverkningen innehåller ganska mycket manuellt arbete medan inte särskilt mycket är automatiserat. Michael Hetzer, ägare av företaget Elobau i sydvästra Tyskland, har dock inga som helst planer på att flytta tillverkningen utomlands. Inte ens från den lilla staden Leutkirch i Baden-Württemberg.
– Vi tyskar värnar om våra fabriker. Man flyttar inte ett företag från bygden, säger han.
– Vi känner ansvar för både samhället och våra anställda.

Write on torsdag, 27 juli 2017

Med spelifiering ökar operatörernas engagemang i arbetet.

Ute i fabriken sitter mätgivare som behöver kontrolleras regelbundet så man vet att de visar rätt. Med jämna mellanrum måste därför operatörerna lämna kontrollrummet för att ta prover i processen, prover som sedan analyseras och jämförs med värdena från givarna. Ifall mätvärdena inte stämmer överens, kalibreras processgivarna om så att de visar rätt igen.
Det här är en viktig uppgift. Tas inte dessa prover riskerar man att styra på felaktiga mätvärden, något som förstås påverkar driften negativt. Problemet är att operatörerna inte alltid är så villiga att ge sig ut från kontrollrummet, så provtagningen utförs inte alls så systematiskt som den borde.

Sök i nyheter