L

SKF inviger en ny helautomatiserad produktionsanläggning i Göteborg

SKFs tillverkningsdirektör Luc Grauc, fabrikschef Mattias Lid samt SKF:s VD och koncernchef Alrik Danielsson vid invigningen.
Fotograf: Kwok-Keung Cheng, SKF

Idag inviger SKF:s en helt ny, fullt automatiserad och digital produktionsprocess i Göteborg, anpassad för tillverkning av sfäriska rullager. Den nya produktionsenheten är den första i sitt slag inom SKF-koncernen.

– Med hjälp av digital teknik kopplas hela värdekedjan samman i produktionsprocessen från inflödet av komponenter till leverans av produkt till slutanvändare,säger Luc Graux tillverknings direktör för SKF koncernen. Produktionsflödet är helt unikt inom lagerbranschen och utgör en ny tillverkningsstandard för oss som vi kommer att återanvända i flera fabriker inom koncernen.

– Den nya produktionsenheten innebär helt nya möjligheter för oss att korta ledtiderna, öka flexibiliteten och effektiviteten i produktionen, säger Sten Karlsson projektledare för den nya produktionsenheten. Förutom investeringen i Göteborg har liknande investeringar aviserats för Schweinfurt, Tyskland och Nilai, Malaysia och Flowery Branch USA. I fabriksenheten i Göteborg tillverkas över en miljon lager per år. Merparten av produktionen går på export. Produkterna används i tung industri såsom gruvor, stålverk, pappersmaskiner, vindturbiner, axelboxar i tåg, fläktar och pumpar.SKF i Sverige har förutom enheten i Göteborg också produktion av lagerhus i Katrineholm, utveckling och produktion av industrikopplingar i Hofors, kompetenscenter för smörjsystem i Linköping, produktion av enheter för tillståndsövervakning i Luleå samt ett servicecenter för tillståndsövervakning i Kiruna.

monteringshallen hemsidan

 

Dagmar Zitkova Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Publicerad onsdag, 05 april 2017 13:21

Sök i nyheter