L

Beijer Electronics och Mitsubishi Electric går skilda vägar

Beijer Electronics har haft ett distributionsavtal med Mitsubishi Electric i drygt trettio år. Här visas de gemensamma produkterna i en tillämpning för fastighetsstyrning.
Foto: Dagmar Zitkova

 Efter drygt trettio år av ett nära samarbete mellan Mitsubishi Electric och Beijer Electronics på den nordiska marknaden skiljs nu företagen åt. Det existerande distributionsavtalet som Beijer har haft för Mitsubishis produkter förnyas inte, utan löper ut i sam­band med årsskiftet 2015, uppger Beijer i en kommuniké.
Väntad utveckling


Det är en utveckling som var mer eller mindre väntad. Mitsubishi har gjort egna satsningar under de senaste åren på marknaden i norden och nu har företaget beslutat att helt och hållet gå sin egen väg.
”Företagens respektive strategier avviker väsentligt från varandra”, skriver Beijer Electronics.
Beijers försäljning av Mitsubishis produkter uppgår till 150 miljoner kronor per år. Konsekvensen av den förlorade försäljningsvolymen blir att Beijer Electronics måste organisera om hela sin nor-diska organisation. Totalt berörs ca 50-60 tjänster, varav ett 30-tal i Sverige, uppger Beijer.
”Beijer Electronics ambition är att avsluta sitt samarbete med Mitsubishi Electric i samma professionella anda som den som präglat de 33 år vi arbetat tillsammans. Fram till och med december 2015 kommer Beijer Electronics att fortsätta sälja Mitsubishi Electrics produkter i samma utsträckning som idag”, skriver Beijer.
Mitsubishi Electric Scandinavia ansvarar för försäljning och support av de egna produkterna i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna. Företaget har ett 50-tal medarbetare och huvudkontoret ligger i Häggvik, norr om Stockholm. Försäljningskontor finns även i Göteborg och Lund. Produktportföljen omfattar produkter för industriteknik, energi och transport samt hemelektronik.

Dagmar Zitkova Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Publicerad torsdag, 03 september 2015 09:32

Sök i nyheter