Automationsjobb

Events Calendar

Automationsjobb

 

Söker du ledande personal inom automation. Här hittar du rätt kompetens, automationsingenjörer, systemintegratörer, processingenjörer, produktionstekniska chefer,  PLC-programmering, robot- och automationsingenjörer, tekniker, produktionsledare, konsulter med flera.


Tidningen Automation har också tät kontakt med universitet- , högskolor och yrkeshögskolor som har utbildningsprogram inom automation och mekatronik, teknisk fysik, el-, tele och energi, CAD & Mekanik, Additiv tillverkning m.m.. Pris per tjänst/ annons 3 900 kr. Kontakta ella.cavallin@vtf.se, tfn: 08-514 934 15.

 

 

20 February 2017
 • Ilme Nordic AB

  ILME (348x198) 

  ILME är en väletablerad italiensk industrikoncern. Bolaget startade 1938 och har snart 50 års erfarenhet av innovativa tekniska lösningar av elektrisk utrustning för industriella ändamål, framför allt mångpoliga kontaktdon för automation. Det övergripande målet är att erbjuda högkvalitativa produkter och att ge den bästa servicen. ILME har en stark närvaro i Europa med egna dotterbolag i Sverige, Frankrike, Tyskland och Storbritannien samt i Japan och Kina. Bolaget finns dessutom representerat genom distributörer i stora delar av världen. ILME:s produktportfölj består av industriella kontaktdon för överföring av kraft, signal, kommunikation och pneumatik för automation, maskiner, livsmedel, tåg, vindkraft, sjöfart, robot och ljud & ljus. ILME:s huvudkontor för den nordiska marknaden finns i Löddeköpinge. 

   

  Försäljningsingenjör   

  Med placering i Stockholm

   

  Arbetsuppgifter
  Som försäljningsingenjör på ILME kommer du bli företagets representant i Mälardalen. Ditt huvudsakliga ansvar blir försäljning och marknadsföring av företagets egna produkter. Du kommer att lägga en stor del av tiden på att skapa kontakter och bygga relationer med potentiella kunder av kontaktdon inom den industriella sektorn. Tiden ute hos kunder ägnas åt att diskutera tekniska lösningar i syfte att lösa kunders problem inom kraft, kommunikation, signal och pneumatik. Du kommer också att stötta distributörer och större kunder med produkt-, sortiment- och applikationsfrågor. När du inte är ute på fältet ägnas tiden åt kundsupport och förberedelser för kundmöten och mässor. Du rapporterar till VD och har försäljningskollegor i Göteborg och Skåne. Tjänsten är baserad på kontorshotell och resor förkommer frekvent, mestadels över dagen, till kunder i regionen men emellanåt kan även resor till Norrland och Finland förekomma. Övernattningar förekommer i samband med  mässor, besök på huvudkontoret eller vid långväga kundbesök.

   

  Kvalifikationer
  Du har en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå inom el, elektronik eller automation samt några års erfarenhet av teknisk försäljning i en uppsökande verksamhet. Säljprocessen är ofta lång och framgång nås genom tekniskt kunnande, kunskaper om egna sortimentet och genom en vilja att förstå och lösa kunders problem och att påvisa värdet av föreslagen lösning. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska och meriterande är kunskaper i finska. Körkort är ett krav för tjänsten.


   

  Personliga egenskaper
  För att lyckas i rollen tror vi att du är en kontaktskapande, självständig och framåt person med god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt ett passionerat intresse för teknik. Du är öppen och nyfiken samtidigt som du är trygg och stabil i dig själv. Detta skapar förtroende och genom din tekniska kompetens samt en god förmåga att lyssna och ställa rätt frågor når du framgång i affärer. Du har en genuin drivkraft i att vilja hjälpa kunder att hitta rätt lösning men kan samtidigt lyfta blicken från tekniska diskussioner och även föra dig kommersiellt. Ditt arbetssätt kännetecknas av proaktivitet och du ser vilka aktiviteter som behöver göras i vardagen och förstår vikten av att vårda relationer och följa upp spår från tidigare marknadsaktiviteter. En förutsättning är att trivas med chefen på distans och att utgå från kontorshotell. 

   

  Vi erbjuder
  Tjänsten som försäljningsingenjör innebär en spännande möjlighet att få vara med på ILME:s fortsatta resa i Norden som en intressant utmanare på marknaden för kontaktdon. Du får en nyckelroll iföretagets fortsatta etablering på den nordiska marknaden och kommer bidra till att utveckla befintliga kunder och skapa nya relationer. ILME är ett välmående familjeägt bolag vars företagskultur kännetecknas av: långsiktighet, ansvar, samarbete, ödmjukhet och uthållighet. Företaget är ekonomiskt mycket stabilt och återinvesterar vinsterna i verksamheten. Som försäljningsingenjör får du en gedigen produktutbildning både i Italien och i Sverige. Du kommer bli starkt delaktig i att bygga ILME Nordic och du har goda möjligheter att påverka och vara delaktig i beslutsfattandet samt att styra över ditt eget arbete. 

   

  Information och ansökan

  För mer information kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tobias Lorentzon på Inopto, tfn 0735-11 10 60. Skicka personligt brev och CV till: career@inopto.se med rubriken ”Försäljningsingenjör - ILME”. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. 

  Välkommen med din ansök
  an!

   

  Tid Monday 20 February 2017
  Location  Stockholm
  Webbadress
06 March 2017
 • Valmet

  valmet logo rgb

  Serviceingenjör för QCS eller Analysatorer, Valmet Automation

  Teknikens framkant, kundnära, varierat arbete  - är detta något du söker i din nya roll? Välkommen till Valmet! Vi har två spännande roller inom vår affärslinje Valmet Automation. Vi kan erbjuda dig en roll där du får arbeta med QCS eller en roll där du fokuserar på analysatorer. Utvecklingen inom området Automation sker i en snabb takt vilket gör att vi alltid har nya spännande utmaningar att se fram emot. Här kan du läsa mer om Valmet Automation http://www.valmet.com/products/automation/

  Som serviceingenjör kommer du att arbeta på fältet med Valmets produkter för optimering av massa och papperskvalitet och en stor del av din tid görs hos våra kunder inom massa- och pappersindustrin runt om i Skandinavien.

  Du kommer att arbeta med planerat underhåll, problemlösning och service med fokus på kvalitet och nöjda kunder. Regelbundet samarbete med produktgruppen och den globala serviceorganisationen hör vardagen till. Du medverkar i utvecklingen av våra produkter och tjänster och är en viktig länk från försäljning och projekt till eftermarknad.

  Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom el/instrument/process/automation eller har samlat på dig motsvarande kunskapsnivå genom yrkeserfarenhet. Erfarenhet från massa och pappersindustrin är en merit.

  Att du är en person som brinner för utveckling, problemlösning, service och att tillsamans med dina kollegor leverera de bästa resultaten är avgörande för att du ska lyckas och trivas i den här rollen. Customers, Excellence, Renewal och People är ledorden i våra värderingar och det är viktigt att du känner du kan identifiera dig med dessa.

  Resande i Skandinavien är en del av tjänsten, därför krävs det att du har B-körkort. Att du kommunicerar väl både på Svenska och Engelska i tal och skrift är ett annat krav.

  Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och ett härligt gäng kollegor

  Intresserad? Ansök idag eller hör av dig till oss för att få mer information om rollen.

  www.valmet.com/Careers

  Roger Holmedahl, Service Manager, 054-17 00 14.

  Tid Monday 06 March 2017
  Webbadress
12 April 2017
 • Omron

  omron

  Omron växer kraftigt och behöver förstärka
  organisationen. Vi söker nya medarbetare för
  följande tjänster:

  • försäljningsingenjör automation, Stockholm
  • försäljningsingenjör automation, Göteborg
  • försäljningsingenjör automation, Malmö
  • marknadsinriktad applikationsingenjör robotar,
  Stockholm/ Mälardalen

  Vill du arbeta med marknadens vassaste
  lösningar och produkter för automation i ett
  internationellt företag?

  Läs mer om dessa lediga tjänster samt
  hur det är att arbeta på Omron under:
  https://industrial.omron.se/sv/careers/career-profiles/
  sales-marketing
  industrial.omron.se

  Tid Wednesday 12 April 2017
  Location  Stockholm, Göteborg, Malmö
  WebbadressBasic information about Automation Magazine

Sök i nyheter