L

Regeringen satsar 200 miljoner på företag i Norrland

Norrlandsfonden har ett kontor i Sundsvall. Den nya Sundsvallsbron har blivit ett viktigt landmärke.
Foto:Dagmar Zitkova

Regeringen satsar 200 miljoner kronor på Norrlandsfonden, berättade näringsminister Mikael Damberg när han besökte Luleå i mitten av september. I den kommande budgetpropositionen för 2018 föreslås att Norrlandsfonden får 200 miljoner kronor i ett kapitaltillskott för de norrländska företagen.

Syftet är att Norrlandsfonden ska ha långsiktig kapacitet för att kunna erbjuda kompletterande topplån till företag i norra Sverige.
 – Jag vill se tillväxt och fler jobb i Norrland, sade näringsministern.
Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Kunderna finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till it- och bioteknikföretag.
– Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter, förklarar Lars-Olov Söderström, vd för Norrlandsfonden.
– Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden. Vi kan skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering, säger  Lars-Olov Söderström.
Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall men är representerad genom sina kundansvariga på andra platser i regionen

Dagmar Zitkova Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Publicerad Dienstag, 10. Oktober 2017 08:23

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Sök i nyheter