L

Säker uppkoppling med elektronisk nyckel

Tosibox Lock konfigureras med en elektronisk nyckel, som sedan ansluts till de externa enheter som ska kommunicera med denna, visar Michael Szücs på Tosibox.
Foto: Dag Toijer

Det finska företaget Tosibox har utvecklat en metod för säker överföring av data över Internet. Grundenheten som kallas Tosibox Lock upprättar en VPN-tunnel mellan de två punkter som ska kommunicera. De enheter som ska kopplas till VPN-tunneln ansluts till enheten via kabel eller trådlöst datanät. Denna enhet ansluts i sin tur till Internet. Enligt Tosibox kan användaren snabbt konfigurera överföringen själv. För detta ändamål används en elektronisk nyckel, som till utseendet liknar en USB-sticka.

När nyckeln, Tosibox Key, stoppas in i USB-porten på ”låset” överförs nödvändig krypteringsprogramvara för säker överföring. För att kontakta enheterna anslutna till Tosibox Lock från exempelvis en persodator ansluts nyckeln till datorns USB-port. Då upprättas en säker förbindelse mellan Tosibox Lock och de enheter som är anslutna till denna. Samma nyckel kan användas för flera låsenheter.

Dag Toijer Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Publicerad Dienstag, 20. Dezember 2016 08:23

Grundlegende Informationen über Automation Magazin

Sök i nyheter